duminică, 6 februarie 2022

Alege cele mai bune oferte pentru o vacanță în Skiathos de la Fabrica de Vacanțe

Chiar lângă Peninsula Pelion, în nord-vestul Mării Egee, Skiathos este o insulă micuță, învăluită într-o pădure de pini și cu plaje care te îndeamnă la distracție și soare. Prinde acum cele mai tari oferte către Skiathos de la Fabrica de Vacanțe.

Pe coastele de vest și de sud ale Skiathosului se află un lanț de golfuri ce merită toată atenția ta, mai ales dacă ai un aparat de fotografiat cu un obiectiv bun sau o memorie bună a telefonului. Fiecare loc pe care îl veți vedea aici merită vizitat, iar Fabrica de Vacanțe are oferte spre Skiathos care nu te vor lăsa indiferent.

Skiathos a atras o mulțime de turiști tineri în ultimii ani, ceea ce dă multor plaje o atmosferă de petrecere, dar nici intimitatea nu este greu de găsit.

Insula este suficient de mică încât să puteți folosi un singur autobuz pentru a vă deplasa din orașul Skiathos (Chora), cu stații de autobuz numerotate, poziționate lângă toate plajele principale.

Să explorăm cele mai bune locuri de vizitat în Skiathos:

1. Mănăstirea Evangelistria

Mănăstirea Evangelistria a fost fondată de un grup de călugări de pe Muntele Athos în 1794 și a devenit rapid un refugiu sigur pentru insurgenții greci în ultimii ani ai stăpânirii otomane. În 1807, luptători pentru libertate, inclusiv Theodoros Kolokotronis, Thymios Vlachavas și Andreas Miaoulis, s-au adunat aici pentru a depune un jurământ de libertate folosind un prototip al actualului steag național grecesc, cu o cruce albă pe un fundal albastru. În Katholikon (biserica principală) se află icoane datând din anii 1600 și 1700 pe care le puteți admira pe îndelete în timp ce puteți vizita și muzeul, care are veșminte, manuscrise și cruci de argint și lemn.

Dar poate cel mai interesant lucru pe care îl puteți vedea aici este războiul de țesut folosit pentru a țese primul steag grecesc.

2. Kastro

În secolul al XIV-lea, în fața raidurilor constante ale piraților, capitala Skiathos a fost mutată pe acest loc acum abandonat din partea de nord a insulei.

Astăzi nu există o modalitate  ușoară de a ajunge în acest punct, deoarece veți avea nevoie de un 4×4 pentru a străbate drumul de pământ printr-o rezervație naturală sau pentru a prinde o barcă din portul orașului Skiathos, care servește plaja încântătoare.

De acolo este o excursie plină de efort până la castel, dar care va merita eforturile. Există, de asemenea, o moschee și trei biserici pe site, iar cea mai mare biserică, Agios Nikolaos, este deschisă și merită o privire, în timp ce moscheea este închisă vizitatorilor.

Caută chiar azi o ofertă spre Skiathos și bucură-te de cea mai frumoasă vacanță în 2022 împreună cu toți cei dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu